City Records

City Records

Podaci

Neznanog junaka 1 Dedinje , Beograd 011/367 48 37
http://www.cityrecords.rs/ office@cityrecords.rs

O kompaniji

Izdavačka kuća „City Records“ osnovana je 1997. godine i od tada je institucija koja okuplja sva bitnija imena domaće muzičke scene. Otvorila je put ka slavi mnogim, tada neafirmisanim, a sada veoma popularnim izvođačima (Željko Joksimović, Nataša Bekvalac, Ana Nikolić, Romana, OK band, Saša Kovačević…).

Pored domaćih muzičara, za “City Records” svoju muziku objavljivali su i muzičari iz inostranstva.

“City Records” svojim stilom, savremenošću i kvalitetom diktira trendove u popularnoj muzici na ovim prostorima. „City Records“ je počeo sa radom u avgustu 1997. Trenutno broji 16 stalno zaposlenih u direkciji, veleprodaji i proizvodnji.

Do sada ima preko 500 izdanja, od kojih se pojedini izvođači pojavljuju i 2-3 puta, što ukazuje na poverenje. Od 2005. godine se, pored muzičkih izdanja, bavi izdavanjem i distribucijom DVD izdanja, kako filmova (stranih i domaćih), tako i muzike (live nastupi, koncerti i slično) i obrazovnih programa za decu.

Takođe se nudi anonimnim mladim talentima da postanu zvezde, kako kod nas, tako i u inostranstvu. Sklopljena je uspešna saradnja sa distributerima širom Srbije i Crne Gore, ex-Jugoslavije, zapadne Evrope, Amerike, Australije. Sarađuju sa preko 450 radio stanica na prostoru Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Na našim prostorima prvi su izdali muzički DVD i prvo strano licencno izdanje u saradnji sa muzičkim kućama BMG i SONY. Takođe imaju licencne ugovore sa francuskom izdavačkom kućom „George V records“ koja izdaje popularni serijal „Buddha bar“, na čijem poslednjem 8. izdanju su se našle dve pesme koje je izdao „City Records“ (Balkanika i Biber), kao i sa nemačkom izdavačkom kućom „Eastblok music“ koja je na svoju kompilaciju „Balkanbeats vol. 2“ uvrstila jednu numeru grupe Biber.

„City Records“ je od jula 2006. godina nosilac prestižnog Chambertrust pečata – znaka poverenja u poslovanju, koji je dobio od Privredne komore Beograda i WCN-a (Svetske komorske mreže).

Jedan je od osnivača OFPS (Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava proizvođača fonograma) koja se uspešno bori protiv piraterije kod nas.

„City Records“ se već duže vreme bavi i humanitarnim radom – odazivaju se na svaki poziv za pomoć ili donaciju (Hram Svetog Save, razni apeli za pomoć bolesnima ili unesrećenima, kao i nadarenoj i talentovanoj deci). Imaju uspešnu saradnju sa raznim humanitarnim i drugim organizacijama i asocijacijama, kao što su „Veliki mali ljudi“, Centar za talente Voždovac, Glas slepih i slabovidih, Dečije selo na Kosovu i Metohiji, Srpska Pravoslavna Crkva u OŠ Sveti Sava, Međunarodno udruženje studenata medicine, domovi za nezbrinutu decu širom Srbije… Već tri godine kao sponzori učestvuju na Dečijoj olimpijadi kulture koju organizuje opština Palilula.

„City Records“ je kao vodeća izdavačka kuća na ovim prostorima do sada dobila veliki broj priznanja i nagrada.

Komentari

Ostavite odgovor