Anti Aging Centar Dr Gifing

Anti Aging Centar Dr Gifing

Podaci

Braće Nedić 1 Vračar , Beograd 011/324 47 80, 011/324 65 68
064/820 55 80
http://www.drgifing.com office@drgifing.com

O kompaniji

Anti Aging Centar Dr Gifing

Možete nas posetiti i u Braće Nedića 1, na Vračaru ili pozvati na 011/242 31 82 i 011/242 01 52.

– TEST INTOLERANCIJE NA HRANU
– SAVET NUTRICIONISTE
– SAVET LEKARA SPECIJALISTE ZA ANTI AGING MEDICINU
– BIOAGE TESTIRANJE NA ZDRAVSTVENE RIZIKE
– ODREĐIVANJE SLOBODNIH RADIKALA U ORGANIZMU
– ODREĐIVANJE KOMPLETMOG SASTAVA TELA
– PROGRAM HRONO ISHRANE
– PROGRAM ISHRANE ZA SPORTISTE
– PROGRAM ISHRANE ZA TRUDNICE

BIOPSIJA KOŽE SA PATO-HISTOLOŠKOM VERIFIKACIJOM
Kompjuterizovana dermoskopija – metod kojim je moguće lakše i brže dijagnostikovanje potencijalno opasnih oboljenja kože. Koristi se u dijagnostici i praćenju pacijenata sa pigmentnim promenama na koži (mladeži, keratoze, karcinomi, itd).

HRONONUTRICIJA
Hrono nutricija je grana medicine koja se bavi dijetetikom i individualnim režimom ishrane prema zakonitostima prirodnih ritmova lučenja hormona i enzima u našem organizmu. Jednostavno rečeno, svakom čoveku je potrebno da koristi određene vrste namirnica u različita doba dana, da bi njihova iskoristljivost za stvaranje energije bila najveća, a stvaranje otpadnog materijala pri tom najmanje.
Princip hrono nutricije je osmišljen od strane dr Alain Delabos-a, francuskog nutricioniste osamdesetih godina dvadesetog veka.
Ovaj režim je veoma jednostavan za primenu, a krajnje delotvoran u smislu sprečavanja brojnih bolesti i stanja koja nastaju usled nepravilne ishrane.
Hrono nutricija je jedini dijetetski režim danas, putem koga je na veoma jednostavan način, moguće očuvati ili vratiti dobro zdravlje.
Primenom hrono nutritivnih principa se bez velike muke, trajno gubi višak kilograma, a ukoliko postoji poremećaj u vrednostima šećera, holesterola i triglicerida u krvi, ovaj je režim jedini pravi terapijski izbor za postizanje normalnih vrednosti i sprečavanje nastanka dijabetesa, bolesti srca, krvnih sudova i maligniteta.
Hrono nutricija koristi najsavremenija saznanja iz oblasti molekularne biologije, ali i postojeća znanja iz fiziologije ljudskog organizma. Na ovaj način je sastavljena najpreciznija karta dnevnog ritma koji se odnosi na naš metabolizam.

ODREĐIVANJE SLOBODNIH RADIKALA U KRVI
Jednostavno i brzo određujemo faktore rizika za nastajanje mnogih bolesti, koje se mogu pravovremeno sprečiti i uspešno lečiti ukoliko su u začetku.
Biohemijska analiza iz krvi na slobodne radikale se obavlja pomoću aparata F.R.A.S. (free radical analytical system). Ovaj aparat je jedinstven u svetu, jer određuje i biokapacitet plazme za odbranu od slobodnih radikala, a jedini je koji tačno meri sve razgradne produkte u organizmu, a u Evropi se nalazi samo u desetak anti aging centara.
Rezultat se dobija za 20 minuta i lekari odmah određuju faktore rizika.
Slobodni radikali su veoma reaktivni molekuli unutar našeg organizma, koje mi stvaramo svakog trenutka, procesom metabolizma, ali ih dodatno unosimo i putem hrane, vazduha i vode.
Postoji jedna količina ovih molekula koja je potrebna organizmu za pravilno funkcionisanje imuniteta, ali je granica između zdrave i opasne količine slobodnih radikala veoma tanka.
Naime, povećane vrednosti slobodnih radikala (rezultat dROMs) u krvi govore u prilog tome da u organizmu postoje procesi koji doprinose brzom uništavanju ćelijskih struktura, jer je povećano opterećenje, odnosno zatrovanost, usled raznih faktora. Niže vrednosti od normalnih govore o tome da primarno ne postoji dobra regulacija odbrambenih funkcija, bez obzira na opterećenje organizma (ovo je ujedno i lošiji rezultat od predhodnog).
Biokapacitet krvne plazme za neutralisanje slobodnih radikala (rezultat BAP) je najvažniji faktor za određivanje suplementacije, odnosno vitaminsko-mineralnih preparata koji se moraju uzimati u cilju usporenja starenja i smanjenja rizika za nastanak mnogih oboljenja.
Da bi suplementacija bila kvalitetna i donosila rezultate, neophodno je testiranje na slobodne radikale. Mnogo uzetih vitaminskih preparata bez rezultata ove analize može izazvati prooksidativni fenomen. Ovo doprinosi porastu slobodnih radikala u krvi, što je veliko opterećenje za organizam i umesto da doprinese zdravlju, ubrzava se proces starenja.

BIOAGE TEST
Da li znate koliko ste stvarno zdravi?
Sve dok se osećamo vitalnim, u dobroj psihičkoj i fizičkoj kondiciji, ovo pitanje, najverovatnije neće biti na našem dnevnom redu.
Ali, uporna malaksalost, smanjenje psihičkih i fizičkih sposobnosti, osećaj slabosti, bola u mišićima, problemi sa snom itd, mogu ukazivati na već smanjenu vitalnost i narušeno zdravlje.
U organizmu ne postoji mehanizam koji bi nas, poput prekidača, u jednom trenutku iz zdravog stanja prebacio u bolesno; između dva stanja se, skoro uvek nalazi dug i postepen period prelaza u toku koga se simptomi specifični za određenu bolest još ne manifestuju.
Klinički je dokazano da od trenutka dok se prva maligna ćelija karcinoma dojke ili prostate ne razviju dotle da doktor bude u stanju da ih identifikuje mamografijom, odnosno ultrazvučnim pregledom male karlice, može da protekne period od 4-20 god. Za ovo vreme organizam služi kao uporište neprepoznatoj bolesti.
Slično se događa kad je u pitanju i demencija, infarkt mozga, srca, osteoporoza (koja dovodi do životno ugrožavajućih preloma kostiju u starijem dobu) i mnoga druga stanja.
Bioaging system je upravo razvijen s tim ciljem da otkrije te „slepe mrlje“ u našem zdravlju.
Sa ovim dijagnostičkim sistemom, mi smo danas u mogućnosti, ne samo da sistematski kontrolišemo zdravlje, već i da vrlo precizno odredimo biološku starost organizma.
Testovi koji se u okviru ispitivanja primenjuju, izabrani su dugotrajnom pažljivom analizom; Bioaging procenjuje zdravlje organskih sistema koji su pod najvećim rizikom da obole, ili su podložni promeni funkcije u vezi sa starenjem, što takođe može dovesti do njihovog obolevanja. U isto vreme, ovaj test sistem nam omogućuje da definišemo vitalnost i biološku starost na nivou celog organizma ili pojedinih organa.
Svi podaci dobijeni kroz anamnezu i dijagnostiku, dostupni su u vidu štampanog izveštaja. Anamneza se detaljno analizira i komentariše. Dijagnostički podaci se analitičkom metodom, putem softvera upoređuju sa evropskim prosečnim vrednostima za starosnu dob.
Ako pacijent želi, može dobiti podatke o svojoj biološkoj starosti, bilo u numeričkom ili grafičkom obliku.
Suština ovakvog pristupa je da svaki pojedinac, dobije presek svog opšteg zdravstvenog stanja i da može lako da ga interpretira.
Bioaging sistem ne postavlja dijagnoze i ne isključuje pojedine bolesti, onako kako to radi standardna medicina, već upozorava na svako smanjenje u funkciji organa, pre nego što se bolest razvije. To je u praktično jedini mogući oblik prevencije.
Patološki nalazi BioAge sistema zahtevaju medicinsku konsultaciju, dodatne analize i terapiju.

TEST INTOLERANCIJE NA HRANU
Netolerancija prema određenim komponentama hrane može se pokazati u vidu mnogih zdravstvenih tegoba.
To je rezultat stresa kome je organizam izložen unosom namirnica na koje je preosetljiv.
Ukoliko dugo vremena unosimo hranu kojom opterećujemo naš metabolizam, a time i rad svih naših ćelija, javlja se gubitak dnevne motivacije i radne energije, umor, migrena, bolovi u mišićim ili zglobovima, tegobe sa varenjem, promene na koži, vrtoglavica, astma, depresija, hiperaktivnost, nesanica itd..
Mi u glavnom znamo koju vrstu hrane ne varimo dobro, jer se posledice lošeg varenja veoma brzo javljaju u vidu nadimanja, promene u stolici i bolovima u stomaku. S druge strane, najčešće ne znamo koju vrstu hrane ne tolerišemo dobro na ćelijskom nivou.
Priroda nam je evolucijom podarila moć da prepoznamo potencijalno nepoželjnu hranu i da je izbegavamo, kao i da podsvesno uzimamo onu koja nam najviše odgovara, ali, višedecenijske loše navike u porodičnoj ishrani su nas dovele danas u situaciju da teško možemo da pratimo ove prirodne signale.
Naime, od ranog detinjstva, opterećivanjem organizma brojnim grickalicama, slatkišima, kao i slatkim pićima, brzom hranom, hranom punom konzervanasa, uspavali smo mehanizme odbrane i postali smo veoma podložni mnogim bolestima.
Danas je tehnologija toliko napredovala, da se često dešava da upravo najopasnije namirnice prepoznajemo kao – najslađe, jer sa dodatim ukusima, mirisima i bojama ove namirnice postaju veoma primamljive!
Unos hrane koju ne tolerišemo dobro je pravi tihi ubica i direktno utiče na pojavu bolesti kao što su dijabetes, srčani i moždani udar, čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu, brojni maligniteti itd.
Samo izbacivanjem iz ishrane namirnica koje ne tolerišemo dobro, u više od dve trećine slučajeva, dolazi do poboljšanja ozbiljnih zdravstvenih tegoba.
Ova činjenica ima veliki značaj, jer nam govori da možemo biti zdravi pametnim unosom hrane.
Da bi hrono nutritivni režim dao najbolje rezultate, potrebno je obaviti testiranje netolerancije na hranu. Ovo podrazumeva precizno ispitivanje koja se namirnica može iskoristiti za stvaranje energije na ćelijskom nivou bez štetnih ostataka, a koje namirnice treba izbegavati.

Svaki čovek ima jedinstven genetski zapis. Prema tom zapisu se odvijaju sve naše fiziološke funkcije, a svakako se ovo odnosi na metabolizam i iskoristljivost namirnica u cilju stvaranja energije. Jednom čoveku je za stvaranje energije odgovarajuća jedna vrsta namirnica, nekom drugom, sasvim druga vrsta. Unutar jedne porodice čak veoma često postoje razlike u sposobnosti iskorišćenja namirnica.
Da bismo tačno znali koje nam namirnice donose zdravlje, a koje su potencijalno opasne, neophodno je obaviti testiranje intolerancije na hranu. Čovek je u davna vremena imao prirodnu sposobnost da tačno zna koja mu hrana odgovara, pa je izbegavao potencijalno opasnu za zdravlje. Ponudom velikog broja raznolike hrane, ova sposobnost se danas praktično izgubila. Mi često imamo osećaj da neku hranu volimo ili ne volimo, a to je samo ostatak davne moći koju su naši preci imali kad su birali namirnice od kojih mogu imati samo korist, a ne i štetu.
U praksi Anti Aging medicine, najčešće se primenjuje neki od biorezonantnih testova određivanja netolerancije na hranu. Kompjuterski program bi trebalo da bude u mogućnosti da ispita više stotina različitih namirnica, koje naš organizam može ili ne može tolerisati dobro. Danas ima nekoliko takvih test sistema, a najpoznatiji i veoma tražen je MORA biorezonantni test, koji se obavlja na aparatu MORA Super.
Ovaj aparat je dizajniran od strane najpouzdanijeg svetskog proizvođača pejs mejkera, lidera u proučavanju biopotencijala organizma, kompanije Medtronik.
Pacijentu bi trebalo da se izmere sve neophodne fizičke mere, uzme detaljna anamneza, odredi lipidni status, nivo slobodnih radikala i biokapacitet krvne plazme da se odbrani od slobodnih radikala. Nutricionista je u obavezi da na osnovu svih parametara kasnije u toku testiranja određuje dijetetski režim.
Mora Super test se obavlja po sličnom principu koji se koristi kod merenja EKG signala. Signali se određuju putem 4 elektrode (na rukama i stopalima).
Naše ćelije imaju određene biofizičke potencijale, koji se mogu precizno kompjuterski izmeriti, a softver već poseduje bio-fizičke parametre za preko 600 namirnica, alergena i ostalih supstanci (pesticidi, dlake domaćih životinja itd). U toku merenja ćelijskih potencijala, dobijeni parametri se putem kompjuterskog programa matematički sravnjuju i time se dobija veoma precizna vrednost koja se se pretvara u signal, a ovaj se prikazuje brojčano na ekranu aparata. Testiranje traje oko 40 minuta, pacijent odmah dobija detaljan prikaz namirnica koje mu potencijalno mogu nauditi, ili koristiti, kao i savet nutricioniste.

Anti Aging Centar Dr Gifing nudi posebne pogodnosti za decu, trudnice, penzionere kao i za porodične, zajedničke preglede, kao i za firme i sindikalne organizacije.

Komentari

Ostavite odgovor

Jedan komentar

koliko kod vas kosta test za intoleranciju na hranu?

Odgovori