Izrada kolica za pse – Dragan Dimitrijević

Izrada kolica za pse – Dragan Dimitrijević

O kompaniji

Svedoci smo sve češćih zdravstvenih problema, slučajnih ili namernih povreda naših voljenih ljubimaca i njihovih uličnih drugara, pri čemu veći deo njih ostaje sa delimično ili potpuno oduzetim zadnjim ekstremitetima.

Imao sam tu nesreću da svog psa gledam kako se nedeljama muči, vuče zadnji deo tela po tlu, pri čemu se stvaraju gadne rane koje krvare, a ona se radosno vuče da bi mi prišla. Tražio sam po internetu i našao popriličan broj web-prodavnica sa invalidskim kolicima za pse, ali su tu iskrsla dva problema:
1. cena koja se kreće od nekih 200 $ pa na više (bez troškova transporta koji su veoma bliski toj cifri, iz US-a) i
2. nemogućnost da se od nas (mislim na Srbiju) takva kolica naruče.

Ostavljajući svoje zanimanje (programer i web dizajner) po strani, prihvatio sam se svoje profesije, mašinskog inženjera, i od dostupnih materijala u našim prodavnicama isplanirao i napravio prva kolica za svoju ljubimicu. Radost je bila obostrana, tačnije trostrana jer se pored Mice (keruše) i mene, funkcionalnosti i rešenju kolica obradovao i naš vet. Milan (vet. ambulanta „Spina“), koji je zdušno počeo da me preporučuje vlasnicima pasa, svojim pacijentima sa sličnim problemima. Osim preporuka gospodina Milana, ljudi su mi prilazili na ulici, raspitivali se i naručivali kolica tako da sve to polako prerasta u mali posao.

Cena
Osnovna cena za standardna kolica, a to su kolica za pse do 15kg ili visine ramena do 30cm sa ravnom osovinom između točkova je od 60€ do 100€.
Za izradu stabilnijih kolica sa stranicama pod uglom, kolica za ljubimce većih visina i težina (ukoliko se proceni da bi kolica to mogla da izdrže), kolica čija je osovina točkova savijana ili sečena, oblika slova “ _П_ “ kao i za posebno ojačana kolica cena se kreće u opsegu od 100€ do 150€.
Cena dolaska za uzimanje mera, kontrolu pre završnih radova i predaje kolica ne ulazi u gore pomenute iznose i određuju se dogovorno.
Za posebne konstrukcije kolica za pse, kao i za izradu dodatnih veza i kesa, cena se dogovara.

Komentari

Ostavite odgovor

17 komentara

Postovanje,
Imam psa koji nemoze da koristi prednje noge.Nije povredjen,nego je prelezao kao stene bolesti koje su ostavile posledice.Sada je to tako.Predhodni mesec nije uopste hodao,sada se polako vraca,ali prednje noge ne verujem.Vidim da je bolje resiti problem yadnjih nogu.Da li je moguce da pokusate da napravite kolica za prednje noge i koliko bi to kostalo.Volela bih kada bi vi dosli da procenite kako i sta raditi.

Odgovori

Dobar dan. Mom psu (11.kg) su oduzete zadnje šape. Koje mera bih morala da pošaljem za izradu kolica? Pozdrav iz Aranđelovca.

Odgovori

Dobro veče. Da li pravite kolica za mace? Imam persijsku macu, ima 17,5 godina i pre 10 dana su joj se oduzele zadnje noge. Preporučio he veterinar da probamo sa kolicima.
Srdaċan pozrav, Tatjana

Pozdrav, koliko dugo traje izrada kolica?

Odgovori

Dobar dan. Imam problem, Rodilo mi se jare samo sa 3 noge. Videla sam vas oglas da pravite kolica. Pa me interesuje kako bih mogli to da uradimo, da mi pomognete da spasim moje jare. Ima samo jednu nogicu napred i dve pozadi. Znaci fali mu noga leva napred. Da li imate nekakva takva kolica? I koliko bi trebalo to da se plati?

Odgovori

Dobar dan.Ja sam već bila vaša mušterija za jedna invalidska pseća kolica ( pas od 6kg) isporučena pre 3 godine koja su završila svoj „životni“ vek, te bi mi trebala nova.Da li bi ste mogli da mi pošaljete ponovo koje su vam dimenzije psa potrebne za izradu novih kolica?
Ja sam u Novom Sadu, gde su mi prethodna kolica bila isporučena poštom.Da li još uvek postoji ta opcija?
Hvala unapred

Odgovori

cao dragane evo saljem dimenzije moga dobrice..
dizina32cm
visina37cm
sirina15cm
pozz rade

Odgovori

Dobar večer, imala bih pitanje. imam jednog psa srednje veličine i zadnje noge mu otkazuju. Naš Ben ima 12 godina i mi se živimo u Njemačkoj. Zanima me kako obavlaju nuždu da li se u tim kolicima mogu normalno kretati i kolika bi bila cijena otprilike. Hvala Vam puno na odgovoru.
Lijepi pozdrav Ćuković Eni

Odgovori

Za koliko bi kolica bila gotova?

Odgovori

Mogu li da se naprave kolica za psa koji nema prednju šapu, nešto što bi mu držalo grudi i sačuvalo tu preostalu prednju nogicu?

Odgovori

Poštovani,

Prvo veliki respekt. Da li postoji mogućnost izrade kolica za velike rase? Imamo sarplaninku koja skoro nikako ne može na zadnje noge.

Unapred hvala na odgovoru.

Moj pas je mesanac labradora,ima 9 godina,i po misljenju veterinara zbog prekomerne tezine ima problema sa kretanjem,ne moze da se osloni na zadnju levu nogu zbog cega uopste ne moze da hoda.Najveci problem je sto zivim na trecem spratu u zgradi bez lifta,i ne mogu je izvoditi napolje ako za to nemam neciju pomoc. Da li Vi mozete da nam pomgnete?

Odgovori

Bogami nisu jeftina uopšte

Odgovori

Mačak ne može stati na prednju lijevu šapicu, već je podvija zbog oštećenja živca uslijed udarca i zbog toga se oslanja na zglob gdje se pravi rana. Da li postoji mogućnost izrade zaštitne obloge koja bi čuvala tkivo na dijelu noge na koje se oslanja, kako se ne bi morala sjeći noga, a u slučaju najgorega, da li se noga može nadomjestiti odgovarajućom protezom.

Odgovori

Na zalost “Kolica” se ne bave izradom proteza.

Imam macu koja ne moze na zadnje noge teska je oko 3 kg sta je potrebno da vam dostavim za izradu kolica i cena koja bi bila.
Pozdrav Dragica

Odgovori

imam psa dalmatinca ima oko 40kg dali bi mogla kolica za njega dase naprave i kolika bi cena bila molim vas zaodgovor jer mi je jako stalo do mog psa i njegovog daljeg zivota jer nebi volela da me nateraju dagauspavam zbog toga unapred hvala…

Odgovori