Ordinacija interne medicine Nada-A

Ordinacija interne medicine Nada-A

Podaci

Šumadijski trg 4 Čukarica , Beograd 011/354 31 56, 011/355 67 42
064/10 44 393
http://www.ordinacijanada.rs ordinacija@ordinacijanada.rs

O kompaniji

Ordinacija interne medicine Nada

Internistička ordinacija Nada-a nalazi se u Beogradu, na Banovom brdu, u blizini opštine Čukarica i hotela Šumadija.

Konsultanti su specijalisti iz Vojno-medicinske Akademije: profesori, docenti i primarijusi, koji imaju dugogodišnje kliničko iskustvo u lečenju vrlo teških i složenih bolesti.
Ordinacija pruža sledeće usluge:

Specijalistički pregledi:

– Kardiologija – Reumatologija
– Pulmologija – Hematologija
– Endokrinologija – Nefrologija
– Gastroenterologija – Zarazne bolesti
– Neurologija – Psihijatrija
– Dermatologija – Pedijatrija
– Elektrofiziologija

Konsultacije iz sledećih oblasti
– Opšta hirurgija – Ortopedija
– Kardiohirurgija – Neurohirurgija
– Urologija – Vaskularna hirurgija
– Otorinolaringologija – Torakalna hirurgija
– Plastična hirurgija

Dijagnostičke procedure:
– ultrazvuk u ordinaciji i stanu bolesnika
– ultrazvuk srca – Holter EKG
– ultrazvuk stomaka – Holter pritiska
– ultrazvuk m. bešike i prostate – Ergometrija
– kolor Dopler krvnih sudova, glave, vrata, ruku, nogu, abdomena, aorte, bubrežnih arterija
– Farmalološki test opterećenja
– ultrazvuk štitaste žlezde – Gastroskopija
– ultrazvuk kostiju i zglobova – Kolonoskopija
– ultrazvuk dojke – Rektosigmoidoskopija
– transkranijalni Doppler
– elektromioneurografija – EMNG
– spirometrija
– evocirani potencijali: slušni – BERA, AEP, vidni – VEP, dodir – SSEP

Terapijske intervencije:
– odstranjivanje bradavica, proširenih kapilara i mladeža
– akupunktura
– homeopatija
– blokada bola
– savetovalište za ishranu – pregled i konsultacija doktora nutricioniste
– osteopatija (nameštanje kostiju i zglobova) – Profesor dr. Đurović, specijalista osteopatije iz Londona.

Preoperativni internistički pregledi

Sistematski pregledi

Osteopatija (nameštanje kostiju i zglobova)
Profesor dr. Đurović iz Londona

Specijalističke preglede i ultrazvučnu dijagnostiku obavljamo u ordinaciji i u Vašem domu.
Ukoliko želite možete da uradite sve vrste laboratorijskih analiza krvi i urina.

U ordinaciji možete da izvršite pregled srca i celokupne cirkulacije aparatom Kardioskrin 2015, koji se prvi put primenjuje na području naše zemlje. Radi se o potpuno novoj tehnologiji, gde se putem bioelektrične impedance dobijaju brojni podaci o stanju srca i krvnih sudova na osnovu kojih može da se proceni da li ste zdravi ili postoji neki poremećaj koji treba korigovati. Preporučuje se pre svega pacijentima sa povišenim krvnim pritiskom radi tačnog otkrivanja uzroka hipertenzije, na osnovu čega se preporučuje dalje lečenje. Kardioskrin se koristi i za procenu stanja srca kod bolesnika koji imaju prošireno srce i oslabljen srčani mišić, kao putokaz za dalju terapiju i za praćenje efekata lečenja. Ceo pregled traje oko 15 minuta i potpuno je bezbolan (liči na snimanje srca za EKG) i neškodljiv za pacijenta.

Izdvaja se od drugih ordinacija po mogućnosti dijagnostikovanja angine pektoris putem farmakološkog stres testa (stres ehokardiografija, stres test sa Dobutaminom). Vrlo je pogodan za starije osobe, pacijente koji se brzo zamaraju, teško kreću, sa visokim pritiskom i ranijim infarktom miokarda.
Farmakološki test opterećenja srca radi se sa lekom koji se zove Dobutamin. Omogućava dvostruko praćenje rada srca putem ultrazvuka i EKG-a, što je velika prednost u odnosu na standardne testove, jer daje veću sigurnost da će se zabeležiti promene na srčanom mišiću i krvnim sudovima srca, kao i poremećaji ritma.

Doppler krvnih sudova (vrata, glave, ruku, nogu, stomaka, bubrežnih arterija, aorte) služi da se proceni stanje krvnih sudova, tj. njihova širina, funkcija i izraženost arterioskleroze. Ukoliko se nađe značajno suženje ili zapušenost (okluzija), preporučuje se dalji vid lečenja: lekovi, širenje krvnih sudova sa balonom i stentom ili operacija.

Ultrazvuk stomaka (jetra, slezina, žučna kesa, bubrezi, nadbubrežne žlezde, aorta, limfne žlezde), prostate, dojke, štitaste žlezde, mekih tkiva, kostiju i zglobova – služi za registrovanje stanja na ovim organima i kao putokaz za dalje lečenje. Preporučuje se pacijentima koji imaju zdravstvene tegobe, kao i zdravim ljudima radi kontrole.

Ehokardiografija (ultrazvuk srca) – pregled kojim se procenjuje izgled srca, njegova veličina, stanje srčanog mišića, promene na srčanim zaliscima, širina aorte, prisustvo tečnosti u srčanoj maramici. Daje mnoštvo informacija kako o izgledu srca, tako i o njegovom radu. Izozetno je važan pregled i treba ga primeniti makar jedanput godišnje.

Ergometrija – test u kome se srce oterećuje pri fizičkom naporu – vožnja bicikla uz istovremeno praćenje EKG-a i arterijskog pritiska. Primenjuje se kod bolova u grudima, sumnje na anginu pektoris, procenu ozbiljnosti angine pektoris, posle infarkta miokarda i kod visokog arterijskog pritiska, kao i poremećaja srčanog ritma.

Holter arterijskog pritiska – arterijski pritisak meri se 24h, preko dana na 15 minuta, a noću na 30 minuta. Ovim pregledom procenjuje se stepen hipertenzije, doba dana kada je pritisak najveći i prema tome određuje se terapija. Takođe služi i za procenu uspešnosti primene lekova u lečenju visokog pritiska.

Holter EKG – EKG (rad srca) snima se 24h i beleže se pre svega poremećaji ritma. Služi da se otkrije ozbiljnost aritmije, koliko se često javlja i da li ugrožava život pacijenta, kao i za procenu efekta lečenja. Primenjuje se i radi dijagnostikovanja angine pektoris i procene njene izraženosti.

Gastroskopija je pregled želuca iznutra putem sonde koja se kroz usta i jednjak plasira u želudac. Na ovaj načina otkriva se čir na želucu ili dvanaestopalačnom crevu, gastritis, upala sluzokože kod infekcije sa Helicobacter pylori, dobroćudni i zloćudni tumori, želudačna kila, kao i efekat lečenja. Pregled traje nekoliko minuta i može da se izvrši i u anesteziji.

Kolonoskopija – to je pregled debelog creva putem sonde. Preporučuje se primena anestezije, da bi se smanjila neprijatnost i bol. Služi za dijagnostikovanje tumora debelog creva, polipa, krvarenja, upalnih procesa, kao i za uklanjanje manjih promena – polipa.

Osteopatija – Stalni gost oridinacije je i Prof. Dr. J.Đurović, specijalista oseteopatije. To je tehnika koja bezbolno vraća kosti, zglobove i unutrašnje organe na njihovo mesto.
Primenjuje se kod: išijasa, bolova u kičmi, diskopatije, glavobolja, bolova u vratu, sportskih povreda, spuštenog želuca, nadimanja, bolova u ramenu i šaci.
Inače, Prof. Đurović živi u Londonu, gde je završio specijalizaciju i ima svoju ordinaciju, a jedanput mesečno dolazi u našu zemlju, gde pre svega vodi računa o zdravlju naših vrhunskih sportista.

Nutricionista – Ukoliko se ukaže potreba, tu je i savetovalište za ishranu, gde možete dobiti korisne predloge, posebno ako imate probleme sa težinom, povećanom koncetracijom holesterola i triglicerida, visokim krvnim pritiskom, dijabetesom, gihtom, lošim varenjem, slabom cirkulacijom ili samo želite zdravo da se hranite.

Aritmije – Ozbiljne poremećaje ritma, kao i poremećaje sprovođenja impulsa kroz srčani mišić možete korigovati u saradnji sa najpoznatijim stručnjacima iz te oblasti kardiologije.

Savetovalište za ishranu – pregled i konsultacija doktora nutricioniste

Elektromioneurografija–EMNG je savremena metoda ispitivanja električne aktivnosti mišića, perifernih i moždanih nerava. Putem nje može se postaviti tačna i precizna dijagnoza koji su mišići i/ili nervi zahvaćeni bolešću, kao i procena stepena njihovog oštećenja. Koristi se kod sledećih poremećaja: polineuropatije (kod šećerne bolesti, oštećenja bubrega i alkoholizma), radikulopatije (oštećenje korena nerava u kičmenom stubu), multiple skleroze, miastenije gravis, diskus hernije, miotonije, povrede mišića, nerava, mozga ili kičme.

Evocirani potencijali – EP su dijagnostička metoda u neurologiji koja služi za ispitivanje nervnih puteva za vid, sluh i dodir. Na ovaj način mogu se registrovati oštećenja nerava, kičmene moždine i mozga i pre nego što se pojave smetnje u vidu ili sluhu. Primenom ove metode može se odrediti tačno mesto patološkog procesa i pratiti tok bolesti. Rano dijagnostikovanje bolesti omogućava primenu pravovremenog lečenja i pruža šanse za oporavak u Vašem domu. Razlikujemo 3 vrste potencijala:

– Vidni elektični potencijali (VEP) – ispitivanje vidnih puteva;
– Slušni evocirani potencijali (AEP, BERA) – ispitivanje nervnih puteva za sluh;
– Somatosenzorni evocirani potencijali (SSEP) – ispitivanje senzitivnih puteva za dodir.

Ultrazvučni pregled srca (ehokardiografija), stomaka (abdomena) i Doppler svih krvnih sudova (vrata, ruku, nogu, stomaka) u Vašem domu – ukoliko pacijent ne može da dođe na pregled u ordinaciju zbog teškog opšteg stanja ili otežanog kretanja, postoji mogučnost da vrhunski lekar specijalista uradi ultrazvučne preglede bolesnika u njegovom domu. Pregled se vrši pomoću vrlo kvalitetnog Kolor Dopler portabl ultrazvučnog aparata Vivid e (Generalelectric).

Odstranjivanje bradavica, proširenih kapilara i mladeža – američki aparata Hyfrecator 2000 služi za odstranjivanje nepoželjnih bradavica, kapilara i mladeža na bilo kom delu tela. Inovativna tehnologija predstavlja vrlo efikasno rešenje za uklanjanje pomenutih problema na površini kože nezavisno od broja istih. Ovaj postupak se vrši u lokalnoj anesteziji.

Blokada bola – neke bolesti (maligni tumori, prelomi, herpes zoster, promene na kičmi..) izazivaju vrlo jake bolove koji ne prolaze na uobičajene lekove. Putem blokade kombinuju se lekovi koji deluju protiv upale i analgetski, a tretman sprovode neurohirurg i anesteziolog. Indikacije su:
– bolovi kod malignih tumora
– bolovi posle preloma kostiju
– promene u kičmi: lumboishialgija, cervikobrahialgija, radikulopatija
– dijabetesna polineuropatija
– herpes zoster
– glavobolje
– upala n. trigeminusa
– degenerativne promene zglobova: koksartroza, gonartroza.

Indikacije za primenu ove dijagnostičke metode su: oslabljen ili izgubljen vid, oslabljen ili izgubljen sluh, zujanje u ušima, osećaj trnjenja, bockanja, mravinjanja u koži, multipla skleroza, cerebralna paraliza, glavobolja, epilepsija, moždani udar, tumori mozga. Ispitivanje se radi kod odraslih osoba i kod dece.

Nadamo se da ćete biti zadovoljni posetom našoj ordinaciji, kvalitetom usluga i poboljšanjem Vašeg zdravstvenog stanja. Lekari Vojnomedicinske Akademije zahvaljuju Vam se što ste pogledali našu kratku prezentaciju i žele Vam dobro zdravlje i brz oporavak.

Komentari

Ostavite odgovor